Ministerul Educației propune spre consultări conceptul de dezvoltare a noului curriculum școlar

  • 07 Mai 19:27
Ministerul Educației propune spre consultări conceptul de dezvoltare a noului curriculum școlar

Proiectul noului concept de dezvoltare a curriculumului școlar, viziunea generală a căruia este de a alinia curriculumul național la necesitățile pieței muncii și a asigura competitivitatea elevilor din Moldova la nivel internațional, este propus pentru dezbateri publice până în luna august, anunță Ministerul Educației și Cercetării, transmite IPN.

Noutatea acestui concept ține de flexibilitatea curriculumului școlar, pentru a spori relevanța studiilor conform necesităților, aptitudinilor și intereselor elevilor, dar și pentru adaptarea mai bună la cerințele pieței muncii. Școlile vor oferi un număr mai redus de obiecte de studiu, dar acestea predate mai profund. Elevii vor avea posibilitatea să aleagă obiectele de studiu în funcție de capacitățile și interesele lor de viitor.

Printre rezultatele așteptate în urma implementării noului concept de dezvoltare curriculară este creșterea performanței elevilor prin aplicarea unor planuri cadru noi, flexibile, centrate pe interesele elevilor și a unor curriculumuri cu mai multe elemente de interdisciplinaritate care vor stimula dezvoltarea unui spectru mai larg de competențe și abilități relevante în contextul global actual.

Ulterior, după consultarea cu toate părțile a conceptului de dezvoltare a curriculumului școlar, vor fi elaborate cadrul de referință al curriculumului național, planurile-cadru de învățământ (de alternativă), noile generații de curriculumuri și toate produsele curriculare aferente.

Conform calendarului propus, noul curriculum ar urma să fie implementat în școli în 2027.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
21,24
Cer senin
Umiditate:49 %
Vint:5,14 m/s
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Fri
19
Arhivă Radio Chișinău