Cancelarul Austriei pledează pentru ridicarea treptată a sancțiunilor impuse împotriva Rusiei

  • 28 Februarie 2018 12:04
 Cancelarul Austriei pledează pentru ridicarea treptată a sancțiunilor impuse împotriva Rusiei

Cancelarul austriac, Sebastian Kurz, sprijină ideea de a aboli treptat sancțiunile impuse Rusiei în cazul unor progrese în punerea în aplicare a acordurilor de pace încheiate la Minsk cu privire la soluționarea conflictului din Donbas, Ucraina.

Potrivit ziarului Ukrainska Pravda, oficialul austriac a făcut o declarație în acest sens într-un interviu acordat agenției Interfax, înaintea vizitei sale la Moscova, unde se va întâlni cu președintele rus, Vladimir Putin.

"În pofida faptului că susținem sancțiunile UE împotriva Rusiei, dorim să ajutăm la căutarea unei soluții pașnice la criza din Ucraina prin îndeplinirea acordurilor de la Minsk" - a remarcat Sebastian Kurz.

În acest sens, a menționat cancelarul austriac, este necesar să se creeze impulsuri pozitive, așa cum a propus fostul ministru german de externe Frank Walter Steinmeier, care, de asemenea, a susținut ideea ridicării treptate a sancțiunilor în cazul unor progrese semnificative în ceea ce privește punerea în aplicare a acordurilor de la Minsk.

"Dacă vedem progrese semnificative în punerea în implementarea acordurilor de la Minsk, luăm în calcul posibilitatea de a elimina unele dintre sancțiunile UE" - a afirmat Sebastian Kurz.

Sursa: Rador

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
11,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:95 %
Vint:3,09 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău