Barack Obama revine pe terenul politic

  • 14 Iulie 2017 15:18
Barack Obama revine pe terenul politic

Fostul președinte american Barack Obama își reia serviciul în favoarea Partidul său Democrat, participând joi - pentru prima oară de când a plecat de la putere - la o reuniune de colectare de fonduri, un eveniment care rămâne totuși privat, relatează AFP.

Barack Obama urma să susțină un discurs la o reuniune în favoarea unui nou comitet democrat, National Democratic Redistricting Committee, condus de fostul său secretar al Justiției Eric Holder, notează News.ro.

Obiectivul comitetului este să finanțeze următoarele bătălii electorale la nivel local în statele americane, cu scopul afirmat de a prelua controlul foarte strategicei refaceri a circumscripțiilor Congresului, care va avea loc după 2020.

În Statele Unite, cele 435 de circumscripții ale Camerei Reprezentanților sunt refăcute din zece în zece ani, în urma recensământului efectuat la zece ani. Următorul va avea loc în 2020.

Adunările locale, districte ale Congresului federal, sunt cele care retrasează limitele acestor circumscripții. Republicanii dețin în prezent controlul asupra adunărilor locale în 32 dintre cele 50 de state.

”Refacerea echilibrului în democrația noastră, prin apărarea unor hărți electorale mai drepte și mai inclusive este o prioritate a președintelui Obama”, a declarat purtătorul său de cuvânt Kevin Lewis, citat într-un comunicat transmis mai muktor publicații.

De la alegerile din 2010, republicanii dețin majoritatea în Camera Reprezentanților.

Barack Obama, în vârstă de 55 de ani, este relativ discret de când a plecat de la Casa Albă, pe 20 ianuarie.

După trei luni de vacanță, el a participat la o conferință, în aprilie, la Chicago, unde a vorbit despre fundația sa, axată asupra tinerilor.

Însă în afară de câteva comunicate sau mesaje postate pe Twitter cu privire la subiecte precum sănătatea sau imigrația, el a evitat să comenteze în mod direct activitatea succesorului său, Donald Trump - spre deosebire de Hillary Clinton, care îl critică cu regularitate.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
11,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:95 %
Vint:2,57 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău