Andrian Candu: Deciziile instanțelor pot fi discutate, dar trebuie executate

  • 29 Iunie 2018 14:17
Andrian Candu: Deciziile instanțelor pot fi discutate, dar trebuie executate

Deciziile instanțelor de judecată au surprins clasa politică din Chișinău și partenerii noștri de peste hotare. Totuși, deciziile instanțelor pot fi discutate, dar trebuie executate. Vom analiza legislația electorală și relația acțiune-sancțiune pentru ca pe viitor să nu mai avem astfel de cazuri.

Declarația a fost făcută de președintele Parlamentului Andrian Candu, aflat în vizită în Statele Unite. Potrivit lui, dacă instanța și-a motivat decizia în baza unei legi, atunci ar trebui să fie analizată legislația.

„În situația în care există loc de interpretări la tot ce înseamnă comportamentul candidaților în ziua tăcerii și la capitolul agitație electorală, probabil este cazul să revenim și să facem schimbări, astfel încât asemenea situații să nu se repete. Am discutat subiectul cu partenerii americani, care sunt gata să ne acorde suport și expertiză, inclusiv pentru reglementări ale rețelelor de socializare”, a spus Andrian Candu.

Menționăm că Pavel Filip a solicitat Ministerului Justiției să prezinte până marțea viitoare o analiză a prevederilor cadrul legal în baza cărora au fost invalidate alegerile locale din Chișinău.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
14,96
Cer acoperit de nori
Umiditate:74 %
Vint:4,63 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău