Andrei Năstase: PSRM trebuie să demonstreze că pledează pentru deoligarhizarea țării

  • 02 Aprilie 2019 08:27
Andrei Năstase: PSRM trebuie să demonstreze că pledează pentru deoligarhizarea țării

Liderul Partidului Platforma Demnitate și Adevăr, Andrei Năstase, co-președintele blocului politic ACUM, consideră că Partidul Socialiștilor trebuie să demonstreze că pledează pentru deoligarhizarea R. Moldova și ar putea să facă acest lucru prin susținerea pachetului de legi pe care l-a înaintat blocul ACUM. Declarația a fost făcută în cadrul unei emisiuni de la postul de televiziune TVC21, transmite IPN.

„Noi le propunem să treacă peste frică, să nu se teamă nici de procuror, nici de Centrul Național Anticorupție, să treacă peste toate acestea și să susțină acest pachet de legi. Ei pot să îl îmbunătățească, să-l completeze”, spune Andrei Năstase.

De asemenea, deputatul spune că i se pare suspect faptul că socialiștii nu oferă niciun răspuns față de pachetul de deoligarhizare a statului propus de blocul ACUM. Totodată, Andrei Năstase spune că dacă din partea altor deputați vor parveni asemenea proiecte, deputații blocului ACUM ar putea să le susțină. Liderul PPDA spune că pot fi discutate și alte candidaturi la funcțiile de președinte al Parlamentului și șef al Guvernului, decât cele propuse anterior de blocul ACUM.

Liderul PPDA spune că pentru blocul ACUM funcțiile nu constituie scopul principal, dar sunt mijloace pentru a-și îndeplini promisiunile făcute electoratului. „Pentru a implementa aceste legi, noi suntem gata să ne asumăm guvernarea. Noi am vorbit și despre un guvern minoritar”, a declarat politicianul.

Luni, 1 aprilie, deputații din blocul politic ACUM au anunțat că nu vor participa la consultările anunțate de către șeful statului pentru data de 2 aprilie. În schimb, invită, în aceeași zi „deputații care nu sunt controlați de regimul oligarhic la discuții constructive în vederea îmbunătățirii, adoptării și implementării pachetului anti-oligarhic propus de către ACUM”.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de Izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
11,63
Cer senin
Umiditate:59 %
Vint:1,03 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău