Andrei Galbur a avut o întrevedere cu ministrul Afacerilor Externe al Estoniei, Sven Mikser

  • 27 Februarie 2017 19:08
Andrei Galbur a avut o întrevedere cu ministrul Afacerilor Externe al Estoniei, Sven Mikser

Ministrul Afacerilor Externe, Andrei Galbur, a avut luni, 27 februarie, o întrevedere cu ministrul Afacerilor Externe al Estoniei, Sven Mikser, aflat într-o vizită oficială la Chișinău.

Potrivit unui comunicat al Ministerului de Externe, cei doi miniștri au discutat pe marginea dezvoltării strategice a Parteneriatului Estic, în perspectiva Summitu-lui organizației din noiembrie 2017 și au pus în discuții stadiul de implementare a agendei de reforme a Republicii Moldova. Ministrul eston de externe a reiterat, cu această ocazie, susținerea acordată de țara sa parcursului european al Republicii Moldova.

Părțile au confirmat disponibilitatea reciprocă de a promova și în continuare proiectele de asistență inițiate în Republica Moldova în domenii importante precum guvernarea electronică, comunicarea strategică, transferul de experiență în sistemul sănătății, dezvoltarea rurală, ș.a..

Vizita ministrului eston are loc la invitația ministrului de externe, Andrei Galbur, inclusiv în contextul preluării de către Estonia a președinției Consiliului Uniunii Europene, în a doua jumătate a anului curent.

Agenda demnitarului eston mai include întrevederi cu Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, Președintele Parlamentului, Andrian Candu, și Prim-ministrul Pavel Filip.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
17,24
Nori împrăștiați
Umiditate:59 %
Vint:3,09 m/s
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Fri
19
Arhivă Radio Chișinău