Nouă state membre ale UE nu au semnat o declarație de promovare a drepturilor LGBT+, prezentată de președinția belgiană a Consiliului UE

  • 19 Mai 11:05
Nouă state membre ale UE nu au semnat o declarație de promovare a drepturilor LGBT+, prezentată de președinția belgiană a Consiliului UE

Nouă state ale Uniunii Europene (Bulgaria, Cehia, Croația, Italia, Letonia, Lituania, România, Slovacia și Ungaria) nu au semnat o declarație pentru promovarea politicilor în favoarea comunităților LGBTIQ+, prezentată vineri țărilor membre de președinția belgiană a Consiliului UE, informează agențiile APA și ANSA, la care face referire Agerpres.

Potrivit sursei, declarația a fost redactată cu ocazia zilei internaționale de luptă împotriva homofobiei, transfobiei și bifobiei, care se marchează anual la 17 mai.

În declarație, statele semnatare se angajează să implementeze strategii naționale în favoarea persoanelor LGBT+ și să acționeze pentru numirea unui nou comisar pentru egalitate în Comisia Europeană care va rezulta în urma alegerilor europarlamentare din iunie.

De asemenea, semnatarele cer Comisiei ca în următoarea legislatură să urmărească și să pună în aplicare o nouă strategie pentru drepturile persoanelor LGBTIQ, să aloce resurse suficiente și să colaboreze cu societatea civilă.

În timpul reuniunii la nivel înalt de vineri în care a fost prezentată declarația, secretarul de stat belgian pe problemele egalității de gen, Marie-Colline Leroy, a subliniat că președinția belgiană a Consiliului UE a decis să plaseze tema drepturilor LGBT în centrul agendei europene.

Statele semnatare ale declarației sunt: Austria, Belgia, Cipru, Danemarca, Estonia, Finlanda, Franța, Germania, Grecia, Irlanda, Luxemburg, Malta, Olanda, Polonia, Portugalia, Slovenia, Spania, Suedia.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
30,24
Cer senin
Umiditate:45 %
Vint:3,09 m/s
Sun
27
Mon
24
Tue
22
Wed
23
Thu
24
Arhivă Radio Chișinău