Ambasadorul UE la Chișinău, Jānis Mažeiks: „Rusia va continua să își intensifice eforturile de a influența politica și alegerile din Rep. Moldova”

  • 16 Octombrie 14:17
Ambasadorul UE la Chișinău, Jānis Mažeiks: „Rusia va continua să își intensifice eforturile de a influența politica și alegerile din Rep. Moldova”

Rusia va continua să își intensifice eforturile de a influența politica și alegerile din Republica Moldova, atât în această săptămână, cât și în viitor, avertizează Șeful Delegației Uniunii Europene la Chișinău, Jānis Mažeiks. Într-un interviu pentru Radio Chișinău, diplomatul a subliniat importanța de a lua măsuri pentru a contracara aceste intervenții externe.

Acesta a declarat că există metode relativ simple de a stopa influențele, dar provocările mai complexe, cum ar fi fluxurile de numerar și manipularea informațiilor prin rețelele sociale, sunt mult mai dificil de gestionat.

În acest context, Jānis Mažeiks afirmă că este necesar de a prezenta adevărul prin informări din partea guvernului și a evidențiat că  securitatea democratică a țării depinde de măsurile proactive adoptate în acest sens.

„Da, este sigur că Rusia va continua eforturile sale de a influența politică și alegerile cetățenilor din Republicii Moldova și în această săptămână și în viitor. Este foarte important că autoritățile din Republica Moldova să facă tot ce este necesar pentru a limita aceste încercări. Este necesar de a continua pentru că Republica Moldova nu are alte opțiuni democratice”, a precizat Jānis Mažeiks.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Istoria la pachet cu Gheorghe Cojocaru
Meteo Chișinău
9,96
Cer fragmentat
Umiditate:83 %
Vint:1,03 m/s
Thu
9
Fri
7
Sat
7
Sun
8
Mon
11
Arhivă Radio Chișinău