Electorala 2024 | Daniel Vodă: „Niciun primar din R. Moldova nu se pronunță împotriva integrării europene, împotriva dezvoltării propriilor localități”

  • 16 Octombrie 17:55
Electorala 2024 | Daniel Vodă: „Niciun primar din R. Moldova nu se pronunță împotriva integrării europene, împotriva dezvoltării propriilor localități”

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Daniel Vodă, a declarat că niciun primar din Republica Moldova nu s-a pronunțat împotriva integrării europene sau a dezvoltării localităților lor. Concluzia vine în urma întâlnirilor pe care premierul Dorin Recean le-a avut cu sute de primari din întreaga țară, a scris Daniel Vodă pe canalul său oficial de Telegram.

Fiecare primar, indiferent de partidul din care face parte, susține acest parcurs european, recunoscând că prosperitatea localităților lor depinde de integrarea Republicii Moldova în Uniunea Europeană. Aceasta este realitatea constatată de premierul Recean în toate localitățile vizitate, iar oficialul continuă să fie alături de comunități pentru a sprijini dezvoltarea lor.

În toate aceste întâlniri la care am participat, indiferent de viziunea politică a primarilor, niciunul nu s-a pronunțat împotriva integrării europene. Toți sprijină dezvoltarea și modernizarea localităților lor și susțin acest parcurs european”, susține purtătorul de cuvând al Guvernului. 

Conform lui, din februarie 2023, de când Dorin Recean și-a asumat mandatul, și până în prezent, premierul a vizitat 254 de localități din toate raioanele țării. 

Aceste vizite facilitează dialogul direct cu liderii locali și promovează planul de acțiuni al Guvernului, cu accent pe integrarea europeană a Republicii Moldova. În cadrul fiecărei întâlniri, explicăm beneficiile aderării pentru administrația publică locală și combatem dezinformările care circulă în spațiul public”, a mai punctat Vodă. 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
12,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:69 %
Vint:3,6 m/s
Thu
9
Fri
7
Sat
7
Sun
8
Mon
11
Arhivă Radio Chișinău