Biroul Relații cu Diaspora lansează, în premieră, tabăra pentru copii „DOR de tradiții”

  • 16 Octombrie 18:54
Biroul Relații cu Diaspora lansează, în premieră, tabăra pentru copii „DOR de tradiții”

Biroul Relații cu Diaspora (BRD) anunță că lansează, în premieră, Programul „DOR de tradiții”, un proiect pilot derulat sub egida Guvernului Republicii Moldova. În cadrul acestuia, copiii din diasporă vor avea oportunitatea de a explora obiceiurile și tradițiile de iarnă ale Republicii Moldova.

Potrivit BRD, prima ediție a taberei de iarnă va avea loc în perioada 23 - 28 decembrie 2024, care va reuni 30 de copii din diasporă.

Programul își propune să apropie copiii din diasporă de valorile și tradițiile autentice ale Republicii Moldova, consolidând legătura cu rădăcinile culturale și asigurând transmiterea patrimoniului național din generație în generație”, se arată în comunicatul de presă emis de BRD.

Potrivit sursei citate, Programul „DOR de Tradiții” a fost creat ca răspuns la interesul crescut al comunităților din diasporă pentru menținerea conexiunii emoționale cu Republica Moldova și păstrarea valorilor naționale. Prin acest proiect, copiii și tinerii din diasporă vor avea ocazia să redescopere esența tradițiilor țării în care își au rădăcinile.

Participanții la prima ediție a Programului vor explora obiceiurile și tradițiile de iarnă prin excursii, activități educative și interactive, alături de meșteri populari și oameni de cultură din țară. 

La program pot aplica adolescenți cu vârsta de 12-17 ani, care cunosc limba română la nivel conversațional de bază și înțelegere medie. Prioritate vor avea candidații care nu au participat anterior în cadrul altor Programe organizate de BRD.

Dosarele de participare pot fi depuse de astăzi, 16 octombrie, și până pe 16 noiembrie 2024, completând un formularul online. Înscrierile vor avea loc conform principiului „primul venit, primul servit”. 

Participarea la program este gratuită. Toate cheltuielile sunt asigurate din bugetul de stat, iar participanții suportă doar cheltuielile de transport spre/din Republica Moldova și pentru asigurarea medicală.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Confluențe Românești cu Radio România Internațional
Meteo Chișinău
11,63
Cer fragmentat
Umiditate:73 %
Vint:2,57 m/s
Thu
9
Fri
7
Sat
7
Sun
8
Mon
11
Arhivă Radio Chișinău