MAE, despre tentativele de transportare ilegală a alegătorilor din Rusia: „Scopul lor este de a pune la îndoială legitimitatea scrutinului”

  • 16 Octombrie 15:46
MAE, despre tentativele de transportare ilegală a alegătorilor din Rusia: „Scopul lor este de a pune la îndoială legitimitatea scrutinului”

Ministerul Afacerilor Externe al Republicii Moldova anunță, într-o precizare de presă, că a luat notă cu preocupare de informațiile apărute în spațiul public despre încercări de organizare a transportării ilegale a alegătorilor la secțiile de vot din Federația Rusă.

Considerăm că scopul acestor încercări este de a pune la îndoială legitimitatea scrutinului”, declară MAE.

În acest sens, Ministerul Afacerilor Externe atrage atenția autorităților ruse și oricăror entități despre neadmiterea încercărilor de periclitare a procesului electoral prin acțiuni contrare legii și menite, în mod artificial, să inducă impresia unor aglomerații la secțiile de vot din cadrul Ambasadei Republicii Moldova la Moscova.

Autoritățile responsabile ale Republicii Moldova vor asigura bună desfășurare a alegerilor prezidențiale și a referendumului constituțional în conformitate cu legislația electorală națională și standardele internaționale în materie electorală, mai precizează MAE.

Orice încercări de eludare sau încălcare a acestor prevederi vor fi sancționate corespunzător. Nu vom admite ca buna-desfășurare a alegerilor sau legitimitatea acestor să fie pusă la îndoială”, se arată în comunicat.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
12,24
Cer fragmentat
Umiditate:62 %
Vint:4,63 m/s
Thu
9
Fri
7
Sat
7
Sun
8
Mon
11
Arhivă Radio Chișinău