Parlamentul României va contribui, alături de alte țări europene, la consolidarea Legislativului de la Chișinău în procesul de aderare la UE

  • 16 Octombrie 19:15
Parlamentul României va contribui, alături de alte țări europene, la consolidarea Legislativului de la Chișinău în procesul de aderare la UE

Parlamentului României i s-a atribuit, astăzi, 16 octombrie, proiectul de twinning „Consolidarea capacității Parlamentului Republicii Moldova și a rolului acestuia în procesul de aderare la UE”, în calitate de partener junior, într-un consorțiu format din Grecia (partener senior), Italia, Ungaria și Austria, precum și experți din partea Parlamentului Olandei, transmite Agerpres.

Obiectivul specific al twinning-ului este asigurarea procesului legislativ eficient, transparent și participativ, în contextul apropierii de acquis-ul UE, precum și consolidarea supravegherii de către Parlamentul Republicii Moldova sub forma unei mai mari responsabilități pentru deciziile Guvernului, potrivit unui comunicat de presă al Camerei Deputaților din România.

Este pentru prima dată când Senatul României câștigă un proiect de twinning. Implicarea și profesionalismul echipelor celor două Camere ale Parlamentului României, alături de omologi din celelalte state partenere, au asigurat atribuirea acestui proiect instituției noastre. Suntem onorați că expertiza specialiștilor din Senat și Camera Deputaților va contribui la dezvoltarea activităților Parlamentului Republicii Moldova”, a declarat Izabela Chencian, secretar general adjunct al Senatului României și lider junior în cadrul proiectului, potrivit comunicatului de presă.

Ea a subliniat că „participarea României în acest proiect reprezintă încă o oportunitate pentru schimbul de bune practici între Parlamentul României și Parlamentul Republicii Moldova și, de asemenea, va asigura și consolidarea cooperării la nivelul tuturor statelor implicate”.

Suntem onorați de oportunitatea de a participa, în calitate de partener junior, la proiectul de twinning destinat consolidării Parlamentului Republicii Moldova și a rolului acestuia în procesul de aderare la Uniunea Europeană. Și pentru Camera Deputaților câștigarea proiectului este o premieră. Adresăm mulțumiri tuturor partenerilor noștri, precum și felicitări pentru munca de echipă care a asigurat această reușită. Avem deja o colaborare consacrată cu colegii din Parlamentul de la Chișinău, pe care ne dorim să o dezvoltăm, în continuare. Cu siguranță, profesionalismul și implicarea specialiștilor din Camera Deputaților și Senat vor avea o contribuție majoră la atingerea obiectivelor acestui proiect. Suntem încântați să susținem și din această perspectivă relația absolut specială cu Republica Moldova, precum și de posibilitatea de consolidare a cooperării cu statele partenere”, a menționat Ioana Bran-Voinea, secretar general adjunct al Camerei Deputaților și lider junior în cadrul proiectului.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Un pământ și două ceruri cu Ana Bantoș
Meteo Chișinău
11,63
Cer fragmentat
Umiditate:73 %
Vint:2,57 m/s
Thu
9
Fri
7
Sat
7
Sun
8
Mon
11
Arhivă Radio Chișinău