AIEA | Iranul continuă să își respecte angajamentele în cadrul acordului nuclear

  • 30 August 2018 18:18
AIEA | Iranul continuă să își respecte angajamentele în cadrul acordului nuclear

Iranul continuă să-și îndeplinească angajamentele în cadrul acordului nuclear încheiat în 2015 cu marile puteri, a declarat joi Agenția Internațională pentru Energie Atomică (AIEA), relatează AFP și Reuters.

Teheranul respectă în continuare principiile acestui acord și AIEA a avut acces la toate sit-urile și locațiile din Iran pe care a dorit să le inspecteze, a afirmat agenția într-un raport, publicat în momentul în care viitorul acordului este nesigur din cauza deciziei SUA de a se retrage din el și de a impune din nou sancțiuni împotriva regimului iranian.

Cu toate acestea, agenția ONU a reiterat importanța cooperării "prompte și proactive" a Iranului pentru a asigura accesul AIEA.

Raportul AIEA arată că stocurile iraniene de uraniu slab îmbogățit și de apă grea au crescut ușor de la ultimul său raport din mai, rămânând astfel în limitele convenite în cadrul acordului din 2015.

Economia iraniană a suferit o grea lovitură ca urmare a noilor sancțiuni americane impuse după decizia președintelui Donald Trump de a retrage în luna mai SUA din acordul nuclear.

Liderul suprem iranian, ayatollahul Ali Khamenei, a reiterat miercuri că Teheranul nu va ezita să se retragă din acordul din 2015, prin care se angajează să-și limiteze activitățile nucleare, dacă acesta "nu va mai apăra interesele (sale) naționale".

Sursa: Agerpres

 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
9,4
Cer senin
Umiditate:71 %
Vint:0 m/s
Tue
9
Wed
10
Thu
13
Fri
13
Sat
14
Arhivă Radio Chișinău