Zalina Marghieva s-a calificat la Jocurile Olimpice

  • 13 Mai 14:07
Zalina Marghieva s-a calificat la Jocurile Olimpice

Atleta a reușit această performanță cu ocazia Turneului Internațional “Dionisopolis” din Bulgaria, unde a înregistrat rezultatul de 75.95m la proba aruncarea ciocanuui și s-a clasat pe locul I, informează Centrul Sportiv de Pregătire a Loturilor Naționale.

 
Zalina a doborât la turneul din Bulgaria, recordul național la această probă, pe care îl deținea din 2019, cu rezultatul de 74.74m, normativul de calificare la Olimpiada de Vară fiind de 74m.
 
Același rezultat a fost  înregistrat și de fratele acesteia, Serghei Marghiev, la concursul masculin de aruncare a ciocanului. Serghei are șanse mari să reprezinte R.Moldova la Jocurile Olimpice de la Paris, datorită poziției sale actuale din ierarhia mondială.
 
Republica Moldova are la acest moment alți 11 sportivi calificați la Jocurile Olimpice de la Paris: Anastasia Nichita, Irina Rîngaci, Victor Ciobanu, Valentin Petic, Mariana Drăguțan (toți – lupte), Serghei Tarnovschi, Daniela Cociu, Maria Olărașu (toți – canoe), Dan Olaru (tir cu arcul), Alisa Glinka (echitație), Anna Dulce (tir) și Marin Robu (haltere).
Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
18,29
Cer senin
Umiditate:82 %
Vint:3,09 m/s
Fri
19
Sat
18
Sun
20
Mon
23
Tue
24
Arhivă Radio Chișinău