China și SUA vor purta marți primele discuții privind „riscurile” inteligenței artificiale

  • 13 Mai 15:22
China și SUA vor purta marți primele discuții privind „riscurile” inteligenței artificiale

China și Statele Unite vor avea marți primele discuții cu privire la "riscurile" inteligenței artificiale, au declarat înalți oficiali americani, o oportunitate pentru Washington de a-și exprima îngrijorarea cu privire la progresele Beijingului în acest domeniu, relatează AFP, scrie Agerpres.

Reprezentanți ai celor două țări se vor deplasa la Geneva pentru a purta acest dialog, care a fost promis de președintele american Joe Biden și omologul său chinez Xi Jinping la summitul lor de toamna trecută din California, au declarat oficialii americani, care au cerut să rămână sub protecția anonimatului, notează sursa citată.

Va fi un "schimb de opinii", fără publicarea unui comunicat comun, fără anunțuri concrete și fără obiectivul cooperării, a declarat unul dintre ei la o conferință de presă.

"China a făcut din dezvoltarea inteligenței artificiale o prioritate națională majoră și desfășoară rapid capacități în domeniile civil și militar, adesea în moduri despre care credem că dăunează atât securității naționale a Statelor Unite, cât și celei a aliaților noștri", a adăugat el.

"Am luat decizii specifice pentru a aborda aceste riscuri", măsuri care "nu sunt negociabile", și "ne vom reitera preocupările cu privire la utilizarea inteligenței artificiale de către Beijing" la dialogul de la Geneva, a spus oficialul de rang înalt.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
21,24
Cer senin
Umiditate:78 %
Vint:4,63 m/s
Sun
27
Mon
25
Tue
22
Wed
23
Thu
24
Arhivă Radio Chișinău