Afganistan | Bilanțul atentatului de la Kabul a crescut la 103 morți și 235 de răniți

  • 28 Ianuarie 2018 14:03
Afganistan | Bilanțul atentatului de la Kabul a crescut la 103 morți și 235 de răniți

Bilanțul atentatului cu ambulanță-capcană, comis sâmbătă în centrul Kabulului, a crescut la 103 morți și 235 de răniți, printre care se numără și mulți polițiști, a anunțat duminică ministrul de interne Wais Barmak, relatează AFP, Reuters și dpa.

"Din nefericire, mulți dintre cei răniți au murit după ce au fost duși la spital și numărul martirilor a ajuns acum la 103 morți și 235 de răniți", a declarat Barmak într-o conferință de presă.

"Noi am pierdut de asemenea un număr mare de polițiști: cinci dintre ei au murit și 30 au fost răniți", a mai spus el.

Ministrul afgan a declarat că cel puțin două vehicule, care au fost vopsite pentru a părea ambulanțe, au fost implicate în atac, iar unul dintre ele a explodat când șoferul a fost oprit de poliție la un al doilea punct de control.

Potrivit ministrului, "imaginile suprinse de camerele de luat vederi arată două ambulanțe; prima a fost verificată la un punct de control: se poate vedea cum un polițist vorbește cu șoferul înainte să-l lase să treacă, la fel și a doua ambulanță despre care a crezut că o însoțește pe prima".

"Cele două ambulanțe au oprit în parcarea spitalului și au plecat după 20 de minute, îndreptându-se spre al doilea punct de control, fiind oprite de polițiști. Atunci s-a produs explozia", a mai spus el.

Spitalul Jamhuriat se afla între cele două puncte de control, într-o zonă cu mai multe clădiri guvernamentale.

Atentatul, revendicat de talibani, unul dintre cele mai sângeroase comise la Kabul în ultimii ani, este al treilea atac comis într-o săptămână în Afganistan după cel asupra hotelului Intercontinental de pe 20 ianuarie și atentatul de miercuri împotriva organizației "Salvați Copiii" de la Jalalabad.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
11,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:94 %
Vint:3,6 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău