Adrian Dupu: „Atât România, cât și Republica Moldova trebuie să colaboreze în mod constant pentru a construi un viitor european comun”

  • 01 Octombrie 09:32
Adrian Dupu: „Atât România, cât și Republica Moldova trebuie să colaboreze în mod constant pentru a construi un viitor european comun”

Programul de formare profesională „Valori românești în domeniul afacerilor europene”, finanțat de Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova (DRRM) și realizat în parteneriat Institutul Diplomatic Român (IDR), a fost lansat ieri, 30 septembrie, la București.

Programul respectiv de formare profesională întrunește 20 de jurnaliști și specialiști în comunicare din instituțiile publice din Republica Moldova, care, timp de 5 zile, vor avea ocazia să exploreze, în cadrul unor sesiuni de instruire, perspectivele integrării europene prin colaborarea strânsă cu România.

La deschiderea evenimentului a fost prezent și secretarul de stat al Departamentului pentru Relația cu Republica Moldova, Adrian Dupu, care a subliniat importanța colaborării dintre Republica Moldova și România în vederea construirii unui „viitor european comun”.

Prin acest program, dorim să consolidăm nu doar legăturile noastre culturale și istorice, ci și să facilităm un transfer de cunoștințe și bune practici, în domeniul afacerilor europene, pentru oamenii de comunicare. Este esențial ca atât România, cât și Republica Moldova să colaboreze în mod constant pentru a construi un viitor european comun, bazat pe valori comune și o viziune clară asupra progresului și dezvoltării regionale”, a spus Adrian Dupu în deschidere.

Potrivit DRRM, la deschiderea oficială a programului au mai participat: Ana Tinca, secretar de stat pentru afaceri strategice, Ministerul Afacerilor Externe, Victor Chirilă, ambasador al Republicii Moldova la București, Liliana Popescu-Bîrlan, director general Institutul Diplomatic Român (IDR).

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
10,52
Cer acoperit de nori
Umiditate:99 %
Vint:8,75 m/s
Wed
14
Thu
18
Fri
19
Sat
20
Sun
19
Arhivă Radio Chișinău