Vladimir Putin ordonă recrutarea a 133.000 de militari în cadrul recrutării de toamnă din Rusia

  • 01 Octombrie 08:19
Vladimir Putin ordonă recrutarea a 133.000 de militari în cadrul recrutării de toamnă din Rusia

Președintele rus Vladimir Putin a ordonat recrutarea a 133.000 de noi militari în cadrul recrutării de toamnă a Rusiei, care începe la 1 octombrie și durează până la sfârșitul anului, potrivit unui decret al Kremlinului publicat ieri, 30 septembrie, relatează Reuters, transmite News.ro.

Decretul, publicat în ziarul rus de stat Rossiyskaya Gazeta, solicită efectuarea recrutării cetățenilor „cu vârsta cuprinsă între 18 și 30 de ani, care nu fac parte din rezervă și sunt supuși recrutării în conformitate cu Legea federală, în număr de 133.000 de persoane”, potrivit sursei citate

Șeful biroului de recrutare al Rusiei, viceamiralul Vladimir Tsimlyansky, a declarat că condițiile pentru recrutare rămân aceleași: 12 luni de serviciu în unități militare din Rusia.

Aș dori să precizez că recruții nu vor fi chemați să participe la operațiunea militară specială din noile regiuni”, a declarat Tsimlyansky, citat de Rossiyskaya Gazeta.

Rusia își numește războiul din Ucraina, pe care l-a început cu o invazie la scară largă în februarie 2022, o operațiune militară specială. Kievul și aliații săi îl numesc o încercare neprovocată și imperialistă de a acapara terenuri.

Într-o mișcare condamnată de cea mai mare parte a lumii occidentale, Rusia a anexat părți din sud-estul Ucrainei la sfârșitul anului 2022, numind aceste teritorii „regiuni noi”.

Invocând amenințări tot mai mari la frontierele de vest ale Rusiei, Putin a ordonat în septembrie mărirea armatei ruse cu 180 000 de soldați, până la 1,5 milioane de militari activi, o măsură care ar face-o a doua ca mărime din lume după cea a Chinei.

Președintele ucrainean Volodymyr Zelenskiy, președintele american Joe Biden și alți lideri NATO l-au acuzat pe Putin că este singurul agresor în conflict, deschide o nouă filă în Ucraina și prezintă amenințări pentru alți vecini ai săi.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
10,52
Cer fragmentat
Umiditate:99 %
Vint:7,2 m/s
Wed
14
Thu
17
Fri
19
Sat
20
Sun
22
Arhivă Radio Chișinău