VIDEO | Prim-ministrul Dorin Recean, de la tribuna ONU: „Kremlinul nu ne vrea la masa negocierilor, ci pe masă”

  • 27 Septembrie 19:00
VIDEO | Prim-ministrul Dorin Recean, de la tribuna ONU: „Pacea nu este doar un obiectiv, ci o datorie”

La cea de-a 79-a sesiune a Adunării Generale a Organizației Națiunilor Unite, premierul Dorin Recean, a subliniat angajamentul Rep. Moldova pentru pace și democrație. În cadrul discursului său, Recean a declarat că „pacea nu este doar un obiectiv, ci o datorie” pentru Rep. Moldova, reafirmând determinarea țării de a nu se întoarce la perioadele de instabilitate și influență externă, transmite Radio Chișinău.

Premierul a subliniat provocările cu care se confruntă Rep. Moldova din partea Kremlinului, care încearcă să destabilizeze țara și să o mențină legată de trecut. „Kremlinul nu ne vrea la masa negocierilor, ci pe masă”, a afirmat Recean, adăugând că poporul moldovean este unit în hotărârea sa de a alege libertatea și integrarea în Uniunea Europeană. Premierul a făcut apel la comunitatea internațională pentru a oferi sprijinul necesar Rep. Moldovei în acest demers.

Moldova este angajată, de asemenea, „într-o soluționare justă și pașnică a conflictului transnistrean, cu respect deplin pentru suveranitatea și integritatea teritorială a țării. Iar trupele ruse staționate ilegal trebuie retrase”.

Dorin Recean a subliniat că Rep. Moldova a decis să nu întoarcă țara oligarhilor, care vor să o captureze din nou.

De asemenea, el a atenționat că Rusia va continua destabilizarea, dar alegerea națiunii este pentru „pace, democrație și un viitor european”.  „Alegem libertatea! Alegem Uniunea Europeană”, a punctat la final premierul, de la tribuna ONU.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
23,85
Cer senin
Umiditate:59 %
Vint:5,14 m/s
Sat
22
Sun
17
Mon
14
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău