19 persoane au fost ucise într-un atac în Tunis

  • 18 Martie 2015 18:30
19 persoane au fost ucise într-un atac în Tunis

Nouăsprezece persoane, printre care 17 turiști străini, au fost ucise în atacul de la Muzeul Bardo din Tunis, un important obiectiv turistic învecinat cu clădirea Parlamentului.

Turiștii care au fost uciși sunt de naționalități poloneză, italiană, germană și spaniolă. Alți 22 de turiști și doi tunisieni au fost răniți.

Mai multe persoane au fost ținute ostatice în interiorul muzeului. Operațiunea s-a încheiat cu uciderea a doi atacatori de către forțele de securitate și cu eliberarea tuturor ostaticilor. În schimbul de focuri și-a pierdut viața și un polițist.

Autorii atacului ar fi încercat să intre în clădirea parlamentului, însă nu au reușit, după care au intrat în Muzeul Bardo. În momentul atacului în muzeu se aflau circa 100 de turiști.

Acest incident reprezintă o lovitură grea pentru Tunisia, a cărei economie se bazează pe turism. Țara are o problemă cu militanții islamiști, dar recent a finalizat o tranziție politică reușită, considerată o poveste de succes a Primăverii arabe, notează Rador.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal București
Meteo Chișinău
11,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:95 %
Vint:3,09 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău