Yuriko Koike va deveni prima femeie guvernator al Tokyo

  • 01 August 2016 10:55
Yuriko Koike va deveni prima femeie guvernator al Tokyo

Fostul ministru japonez al apărării Yuriko Koike va deveni prima femeie guvernator al capitalei Tokyo, au confirmat astăzi rezultatele finale ale alegerilor, informează Agerpres.

Koike, fostă prezentatoare de televiziune care vorbește fluent limbile arabă și engleză, a obținut 2,91 milioane de voturi, în timp ce Masuda, care a fost guvernator al prefecturii Iwate, 1,79 milioane.

Alegerile de la Tokyo au fost îndeaproape urmărite, în timp ce noul guvernator este de așteptat să joace un rol crucial în a face din Olimpiada 2020 în oraș un succes, notează DPA.

Koike, absolventă a Universității din Cairo și care de asemenea a servit ca ministru al mediului, a primit un sprijin larg din partea alegătorilor neafiliați și a atras chiar unii susținători ai LDP și Komeito criticând ramura dominată de bărbați a LDP la Tokyo.

Un număr record de 21 de candidați s-au prezentat la alegerile pentru succesorul lui Yoichi Masuzoe, un fost ministru al sănătății care a demisionat în iunie după ce a recunoscut că a cheltuit fonduri politice în scopuri private. El a fost de asemenea criticat pentru excursii de afaceri costisitoare în străinătate, amintește DPA.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
12,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:90 %
Vint:4,12 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău