Volodimir Zelenski despre semnificația zilei de 9 mai

  • 09 Mai 2019 17:27
Volodimir Zelenski despre semnificația zilei de 9 mai

Președintele ales al Ucrainei, Volodimir Zelenski, a vizitat, joi, mormântul bunicului său - luptător în cel de-al Doilea Război Mondial - și a declarat că, la 9 mai, oamenii ar trebui să mulțumească rudelor lor pentru victoria în fața nazismului,scrie Rador.

 "Astăzi este 9 mai. Este Ziua noastră a recunoștinței. Recunoștintă pentru înfrângerea ideologiei nazismului pentru totdeauna. Recunoștință pentru toți cei care au luptat împotriva nazismului și au obținut victoria. Pur și simplu recunoștință tuturor pentru că ne-au dat posibilitatea să ne naștem și să trăim" - a scris Zelenski, pe pagina sa de Facebook.

Volodimir Zelenski a subliniat contribuția importantă a ucrainenilor la înfrângerea regimului nazist și a adăugat că "nimeni nu are dreptul să privatizeze această victorie și să spună că aceasta ar fi putut avea loc și fără implicarea ucrainenilor".

"Îmi pare rău că ne amintim atât de rar de veterani, de bunicii și de bunicile noastre" - a declarat Zelenski, îndemându-i pe toți la cinstirea tuturor celor care mai sunt încă în viață. 

Sursa:Rador

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
14,96
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:6,17 m/s
Thu
14
Fri
13
Sat
14
Sun
14
Mon
14
Arhivă Radio Chișinău