Vladimir Voronin: PSRM și Șor vor vota Guvernul Gavrilița ... de frică

  • 09 Februarie 2021 08:08

Fostul președinte al Republicii Moldova, Vladimir Voronin, admite scenariul eșuării primei tentative de învestire a Guvernului Gavrilița însă, potrivit lui, la a doua tentativă, deputații vor vota un Executiv pentru că se tem de alegeri parlamentare anticipate, notează IPN.

Deși spune că unii membri ai Guvernului Gavrilița ar fi profesioniști și integri, liderul PCRM, Vladimir Voronin, se arată nemulțumit de componența echipei guvernamentale propusă Parlamentului spre examinare.

,,Pe cine să votezi acolo? Pe unii care au lucrat în Guvern și în alte structuri și eu îi respect, dar echipă nu-i. Este o rușine, în CV-ul Nataliei Gavrilița va scrie că a fost candidat la funcția de prim-ministru și a eșuat”, a declarat fostul președinte al RM, Vladimir Voronin în cadrul emisiunii ,,Cutia Neagră” de la Tv8.

Mai mult, liderul PCRM spune că deputații PSRM și cei ai „grupului Șor” vor face tot posibilul pentru a evita alegerile anticipate, întrucât mulți dintre ei nu se vor mai regăsi în următorul Legislativ.

,,Ei la prima etapă vor face show în Parlament, specialiști în porcării la noi sunt foarte mulți. La a doua etapă, chiar dacă va fi aceeași componență, cu același program, cele două partide, Dodon și Șor, vor sta pe gânduri pentru că sunt într-o situație dificilă. După anticipate socialiștii ar putea să aibă mai puține mandate, unii, în general, nu vor mai fi în Parlament. Ei de frică vor vota”, a mai declarat Vladimir Voronin

Vladimir Voronin a mai menționat că formațiunea pe care o conduce va participa la eventualele alegeri parlamentare anticipate, iar, până la următorul congres al partidului, rămâne în funcția de președinte PCRM.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
11,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:94 %
Vint:3,6 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău