Vlad Țurcanu: Pe plan intern PDM joacă fără să țină cont de recomandările partenerilor externi (Ora de Vârf)

  • 20 Februarie 2018 18:20
Vlad Țurcanu: Pe plan intern PDM joacă fără să țină cont de recomandările partenerilor externi (Ora de Vârf)

Vizita președintei Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Maia Sandu, la Washington poate fi tratată ca o competiție politică.

Maia Sandu, ca unul din liderii opoziției, încearcă să spună că lucrurile în Republica Moldova nu stau așa cum le prezintă guvernarea și Partidul Democrat, a declarat la emisiunea „Ora de Vârf” de la Radio Chișinău analistul politic Vlad Țurcanu.

El a menționat că în 2016, PDM a încercat să compenseze lipsa de legitimitate politică legată de crearea pe principii dubioase a majorității parlamentare prin a acredita ideea că este girat de state și entități occidentale importante.

O vreme PDM a reușit să arate că dezvoltă un parteneriat cu UE, SUA, România și alte state. Lucrurile s-au complicat pe măsură ce s-a văzut că pe plan intern PDM joacă fără să țină cont de recomandările partenerilor externi, susține Vlad Țurcanu.

Opoziția, inclusiv Maia Sandu, încearcă să spună în cancelariile occidentale că lucrurile nu stau așa cum pe prezintă guvernarea „și urmează să vedem cum vom fi tratați în urma acestor demersuri diferite”, potrivit expertului.

Ideal ar fi ca opoziția și puterea să vorbească pe aceeași voce în materie de securitate națională, dar nu este cazul Republicii Moldova, din păcate”, a concluzionat Vlad Țurcanu.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:83 %
Vint:3,09 m/s
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Fri
21
Sat
18
Arhivă Radio Chișinău