Vlad Țurcanu: Autoritățile de la Chișinău nu au demonstrat voință politică pentru combaterea propagandei rusești (Ora de Vârf)

  • 25 Iulie 2017 14:54
Vlad Țurcanu: Autoritățile de la Chișinău nu au demonstrat voință politică pentru combaterea propagandei rusești (Ora de Vârf)

Autoritățile moldovene ar fi avut posibilitatea să sesizeze partenerii externi, care ar fi putut să pună la dispoziție Republicii Moldova fonduri importante pentru a face ordine în domeniul audiovizual, dar nu a existat voință politică, susține analistul politic Vlad Țurcanu.

Referindu-se la proiectul legii privind securizarea spațiului informațional, el a subliniat, în cadrul emisiunii „Ora de Vârf” de la Radio Chișinău, că nici instituțiile statului, abilitate să funcționeze în acest  domeniu,  nu au arătat disponibilitate, așa încât situația existentă se păstrează în defavoarea unui parcurs european al Republicii Moldova, despre care se vorbește la nivel politic.

„Până să vorbim de o schimbare la față a audiovizualului trebuie să existe voință politică. Dar înaintea alegerilor e greu de spus dacă autoritățile moldovene ar fi dispuse să taie în carne vie, deoarece consecințele se pot întrevedea. Posturile rusești vor face front comun împotriva oricăror politicieni care vor atenta la posesiunile lor actuale și e de așteptat că și dinspre Federația Rusă vor urma nu doar replici, dar și măsuri prin care să fie pedepsite partide din Republica Moldova, să fie pedepsiți politicieni care s-ar încumeta să pună ordine în acest domeniu”, a declarat Vlad Țurcanu.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Românii de pretutindeni
Meteo Chișinău
13,24
Cer acoperit de nori
Umiditate:71 %
Vint:2,06 m/s
Sun
15
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău