Vitali Ignatiev | Varniţa este parte integrantă a Transnistriei, iar unele surse media au interpretat greşit decizia de anulare a decretului lui Vadim Krasnoselski

  • 15 Mai 16:19
Vitali Ignatiev | Varniţa este parte integrantă a Transnistriei, iar unele surse media au interpretat greşit decizia de anulare a decretului lui Vadim Krasnoselski

"Varniţa este parte integrantă a Transnistriei în conformitate cu Constituţia RMN", a declarat așa-numitul ministru al afacerilor externe al regiunii, Vitali Ignatiev.

Potrivit agenţiei INFOTAG, care citează televiziunea din stânga Nistrului, el spus că unele surse media au interpretat greşit decizia de anulare a decretul lui Vadim Krasnoselski nr. 18 din 25 ianuarie 2019, potrivit căruia "în satul Varniţa, situat pe teritoriul aflat temporar sub controlul Republicii Moldova, în care nu este ales consiliul deputaţilor poporului din sat şi şeful administraţiei satului, funcţiile acestora sunt îndeplinite de consiliul şi de administraţia satului Proteagailovka".

"Luni i-am informat pe toţi participanţii la procesul de negocieri că nu mai este nevoie de această decizie a conducerii Transnistriei, deoarece, din punct de vedere tehnic, nu mai există necesitatea ca cetăţenii transnistreni care locuiesc la Varniţa să fie deserviţi prin intermediul administraţiei satului Proteagailovka, însă Varnița este parte integrantă a Transnistriei și cetățenii vor fi deserviți în continuare de administrația Tighinei", a spus Ignatiev.

Amintim că Biroul politici de reintegrare a anunțat că Tiraspolul a renunțat la deciziile unilaterale care vizau administrația locală și cetățenii din satul Varnița, raionul Anenii Noi. 

„Decizia a fost luată în urma efortului autorităților de la Chișinău și a dialogului continuu atât cu mediatorii și observatorii din formatul de negocieri „5+2” cât și cu reprezentanții administrației de la Tiraspol, potrivit unui comunicat de presă al Biroului”, se mai menționa în comunicatul instituției. 

Amintim că la începutul acestui an, administrația din stânga Nistrului a decis să declare nule actele eliberate de autoritatea publică locală din Varnița, astfel, obligând localnicii să le perfecteze la reprezentanțele transnistrene.

Chișinăul consideră că aceste decizii unilaterale sunt provocări generate de către reprezentanți ai administrației separatiste din regiunea transnistreană.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chişinău
19,06 °C
cer senin
Umiditate:93 %
Vint:2,35 m/s
Sun
23 °C
Mon
23 °C
Tue
20 °C
Wed
20 °C
Thu
20 °C

Curs oficial BNM 20 Iulie 2019

MDL RATĂ TREND
EUR 19.7527 -0.0000
USD 17.6166 -0.0000
RON 4.1748 -0.0000
UAH 0.6762 -0.0000
RUB 0.2797 -0.0000
Arhivă Radio Chișinău