Vitali Ignatiev | Varnița este parte integrantă a Transnistriei, iar unele surse media au interpretat greșit decizia de anulare a decretului lui Vadim Krasnoselski

  • 15 Mai 2019 16:19
Vitali Ignatiev | Varnița este parte integrantă a Transnistriei, iar unele surse media au interpretat greșit decizia de anulare a decretului lui Vadim Krasnoselski

"Varnița este parte integrantă a Transnistriei în conformitate cu Constituția RMN", a declarat așa-numitul ministru al afacerilor externe al regiunii, Vitali Ignatiev.

Potrivit agenției INFOTAG, care citează televiziunea din stânga Nistrului, el spus că unele surse media au interpretat greșit decizia de anulare a decretul lui Vadim Krasnoselski nr. 18 din 25 ianuarie 2019, potrivit căruia "în satul Varnița, situat pe teritoriul aflat temporar sub controlul Republicii Moldova, în care nu este ales consiliul deputaților poporului din sat și șeful administrației satului, funcțiile acestora sunt îndeplinite de consiliul și de administrația satului Proteagailovka".

"Luni i-am informat pe toți participanții la procesul de negocieri că nu mai este nevoie de această decizie a conducerii Transnistriei, deoarece, din punct de vedere tehnic, nu mai există necesitatea ca cetățenii transnistreni care locuiesc la Varnița să fie deserviți prin intermediul administrației satului Proteagailovka, însă Varnița este parte integrantă a Transnistriei și cetățenii vor fi deserviți în continuare de administrația Tighinei", a spus Ignatiev.

Amintim că Biroul politici de reintegrare a anunțat că Tiraspolul a renunțat la deciziile unilaterale care vizau administrația locală și cetățenii din satul Varnița, raionul Anenii Noi. 

„Decizia a fost luată în urma efortului autorităților de la Chișinău și a dialogului continuu atât cu mediatorii și observatorii din formatul de negocieri „5+2” cât și cu reprezentanții administrației de la Tiraspol, potrivit unui comunicat de presă al Biroului”, se mai menționa în comunicatul instituției. 

Amintim că la începutul acestui an, administrația din stânga Nistrului a decis să declare nule actele eliberate de autoritatea publică locală din Varnița, astfel, obligând localnicii să le perfecteze la reprezentanțele transnistrene.

Chișinăul consideră că aceste decizii unilaterale sunt provocări generate de către reprezentanți ai administrației separatiste din regiunea transnistreană.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
13,29
Cer fragmentat
Umiditate:86 %
Vint:6,69 m/s
Thu
14
Fri
13
Sat
14
Sun
14
Mon
14
Arhivă Radio Chișinău