VIDEO | Petro Poroșenko l-a salutat în limba română pe Pavel Filip

  • 12 Aprilie 2018 14:40
VIDEO | Petro Poroșenko l-a salutat în limba română pe Pavel Filip

Președintele Ucrainei, Petro Poroșenko, l-a salutat pe premierul Pavel Filip în limba română când l-a întâmpinat joi, 12 aprilie, la Kiev.

„Bună ziua. Bine ați venit”, a spus Petro Poroșenko la întrevederea cu prmeierul Pavel Filip care a vut loc astăzi la Kiev. Totodată, liderul ucrainean s-a adresat unui membru al delegației conduse de prim-ministru, întrebându-l „Cum viața?”. 

Oficialii au făcut un schimb de opinii despre integrarea țărilor în UE și controlul comun al frontierei. Pavel Filip a menționat că promulgarea legii privind controlul comun moldo-ucrainean al frontierei de către Petro Poroșenko este cel mai valoros cadou oferit de ziua sa. 

Menționăm că nu este pentru prima dată când Petro Poroșenko vorbește în limba română la întrevederile cu reprezentanții R.Moldova. În cadrul vizitei sale de la Chișinău din noiembrie 2014, președintele Ucrainei a spus tot în limba română că se simte în R.Moldova ca acasă. Liderul de la Kiev și-a petrecut copilăria în Tighina unde a învățat limba română. 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
11,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:95 %
Vint:2,57 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău