Un nou dosar penal pe numele lui Ion Druță. De ce este bănuit magistratul (TV8)

  • 22 Octombrie 2019 14:32
Un nou dosar penal pe numele lui Ion Druță. De ce este bănuit magistratul (TV8)

Președintele Curții Supreme de Justiție, Ion Druță, care este deja cercetat penal pentru îmbogățire ilicită, s-ar putea alege cu un nou dosar penal. Surse TV8 a dezvăluit că acesta este bănuit de oamenii legii de „amestec în înfăptuirea justiției”.

Procurorul general interimar Dumitru Robu a depus în această dimineață o sesizare la Consiliul Superior al Magistraturii prin care a cerut să fie permisă inițierea urmăririi penale pe numele unui judecător. Anunțul a fost făcut de președintele interimar al CSM, Dorel Musteață, care a refuzat să spună numele magistratului. 

Potrivit TV8,  noul dosar penal pe numele lui Ion Druță a fost inițiat după ce procurorii au găsit, în timpul perchezițiilor în biroul judecătorului, un document care ar demonstra că mai mulți magistrați au primit indicații pe anumite dosare, fiindu-le sugerate deciziile pe care trebuie să le adopte.

Contactat de TV8, șeful Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari nu a confirmat, dar nici nu a infirmat autenticitatea acestui document, motivând că ar fi periclitată ancheta.

Sursa:TV8

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri
Meteo Chișinău
14,96
Cer acoperit de nori
Umiditate:74 %
Vint:4,63 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău