ULTIMA ORĂ! Valeriu Streleț merge la București

  • 13 Octombrie 2015 10:28
ULTIMA ORĂ! Valeriu Streleț merge la București

Prim-ministrul Valeriu Streleț va întreprinde astăzi, o vizită în România în care va susține o alocuțiune în fața deputaților și senatorilor români de la tribuna Parlamentului de la București, anunță servicul de presă al Guvernului de la Chișinău.

Vizita are loc la invitația autorităților de la București, cu ocazia ratificării de către Legislativul român a Legii privind Ajutorul financiar rambursabil în valoare de 150 de milioane de euro acordat săptămâna trecută Republicii Moldova, potrivit unui comunicat al Guvernului.
 
Șeful Executivului de la Chișinău urmează să susțină un discurs în fața parlamentarilor români cu privire la valorificarea Parteneriatului Strategic bilateral pentru Integrarea Europeană a Republicii Moldova, fortificarea relațiilor bilaterale prin dialog politic intens și cooperarea economică sporită, România fiind în prezent principalul partener comercial al Republicii Moldova. De asemenea, Valeriu Streleț va aborda și perspectivele de dezvoltare a proiectelor bilaterale din domeniul energetic și va arăta necesitatea și importanța Ajutorului rambursabil acordat de România care va fi folosit pentru relansarea proiectelor investiționale și suport bugetar.
 
Documentul a fost semnat pe 9 octombrie curent, la Chișinău, de către ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Natalia Gherman, și ministrul român al Finanțelor Publice, Eugen Teodorovici.
 
În cadrul vizitei la București, Valeriu Streleț va avea o întrevedere cu omologul său român, Victor Ponta și cu Președintele României, Klaus Iohannis.
Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri
Meteo Chișinău
12,18
Cer senin
Umiditate:65 %
Vint:1,03 m/s
Thu
14
Fri
13
Sat
15
Sun
14
Mon
14
Arhivă Radio Chișinău