Polițiștii de frontieră și vameșii vor implementa mai multe acțiuni comune pentru fluidizarea traficului transfrontalier

  • 08 Mai 20:40
Polițiștii de frontieră și vameșii vor implementa mai multe acțiuni comune pentru fluidizarea traficului transfrontalier

În perioada sărbătorilor de 9 mai și Paștele Blajinilor, echipele Poliției de Frontieră și ale Serviciului Vamal își concentrează eforturile pentru a gestiona eficient fluxul de călători și mijloace de transport, transmite MOLDPRES.

Astfel, în perioadele de trafic intens, vor fi implementate în comun mai multe măsuri pentru a optimiza fluxul. Printre acestea se numără suplinirea numărului de angajați din prima linie de control și asigurarea cu tehnică specială; deschiderea tuturor pistelor de control disponibile, inclusiv redirecționarea fluxului prin utilizarea pistelor în sens opus - "REVERS"; schimbul reciproc de date și informații privind fluxul de călători și mijloace de transport; interoperabilitate IT, în vederea prevenirii blocajelor tehnice și a problemelor de rețea; menținerea unei comunicări constante cu colegii din țările vecine. 

Totodată, autoritățile recomandă călătorilor să utilizeze alternative în cazul unor puncte de trecere a frontierei (de exemplu, pentru PTF Leușeni-Albița, există PTF Leova-Bumbăta; pentru PTF Sculeni, există PTF Costești-Stânca; PTF comun Palanca-Maiaki-Udobnoe, iar ca opțiune pentru PTF Tudora).

Suplimentar, participanții la traficul transfrontalier pot apela non-stop la numărul de call-center al Poliției de Frontieră (022 259 717) sau call-center al Serviciului Vamal (022 788 888), pentru a primi consultații privind documentele de călătorie necesare la trecerea frontierei, regulile de transportare a bunurilor și alte informații publice. 

De asemenea, fiecare călător cu acces la internet poate verifica situația din punctele de trecere accesând site-ul IGPF (https://border.gov.md/camere-web) sau site-ul SV (https://customs.gov.md/ro/traffic). 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:83 %
Vint:3,09 m/s
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Fri
21
Sat
18
Arhivă Radio Chișinău