Testul nuclear efectuat de Coreea de Nord a provocat alunecări de teren în zona exploziei

  • 06 Septembrie 2017 08:22
Testul nuclear efectuat de Coreea de Nord a provocat alunecări de teren în zona exploziei

Testul nuclear efectuat duminică de Coreea de Nord a provocat alunecări de teren în zona exploziei și dincolo de aceasta, potrivit imaginilor prin satelit. Acestea nu arată, totuși, niciun crater apărut în urma unei prăbușiri, relatează Agerpres.

Cel de-al șaselea test nuclear nord-coreean a provocat un cutremur cu magnitudinea 6,3, potrivit seismologilor americani. Acesta a fost urmat la scurt timp de un seism cu magnitudinea 4,1, ceea ce a ridicat problema unei posibile prăbușiri a sitului și a răspândirii de materiale radioactive în atmosferă.

Phenianul a afirmat că a testat o bombă cu hidrogen suficient de mică pentru a putea fi montată pe o rachetă, suscitând un val de condamnări și agravând tensiuni aflate deja aproape de punctul maxim.

Seulul a estimat energia degajată la 50 de kilotone. Potrivit cercetătorilor americani, puterea testului a fost de 100 de kilotone sau mai mult. Japonia a apreciat-o la 120 de kilotone, de opt ori mai mare decât bomba care a distrus Hiroshima în 1945.

Agenția sud-coreeană pentru securitate nucleară a explicat miercuri că nu a decelat nicio urmă de materiale radioactive în eșantioanele de aer, sol și apă prelevate după test.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina credinței
Meteo Chișinău
12,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:93 %
Vint:2,57 m/s
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Fri
19
Arhivă Radio Chișinău