SUA nu au fost notificate oficial cu privire la o posibilă decizie nord-coreeană de a renunța la summitul bilateral

  • 17 Mai 2018 09:08
SUA nu au fost notificate oficial cu privire la o posibilă decizie nord-coreeană de a renunța la summitul bilateral

Statele Unite nu au fost notificate oficial cu privire la o posibilă decizie nord-coreeană de a renunța la summitul dintre Donald Trump și Kim Jong-un. Phenianul a amenințat că va anula summitul, în cazul în care Washingtonul continuă să insiste să renunțe, unilateral, la armele sale nucleare.

Administrația Trump a insistat că principalul său obiectiv este denuclearizarea completă și verificabilă a Coreei de Nord, în vreme ce regimul comunist de la Phenian a spus că dorește o abordare în faze, urmărind ridicarea sancțiunilor economice.

Întrebat dacă va continua să insiste cu privire la denuclearizarea Coreei de Nord, președintele Trump a răspuns simplu: "Da".

Casa Albă a arătat că planifică în continuare istoricul summit. Președintele va fi acolo și va fi pregătit, a arătat purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Sarah Huckabee Sanders, într-un interviu pentru televiziunea Fox News, adăugând că amenințarea Coreei de Nord de a anula summitul nu este neobișnuită. Ceva mai devreme, ieri, Sanders spusese că Administrația Trump încă speră ca summitul Trump-Kim să aibă loc.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
14,96
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:4,12 m/s
Thu
14
Fri
13
Sat
14
Sun
14
Mon
12
Arhivă Radio Chișinău