SUA ar putea cere solicitanților de viză informații privind conturile de pe rețelele de socializare

  • 30 Martie 2018 18:01
SUA ar putea cere solicitanților de viză informații privind conturile de pe rețelele de socializare

Guvernul american intenționează să colecteze date despre activitatea de pe rețelele de socializare a aproape tuturor persoanelor care vor să intre în SUA, conform unor propuneri făcute publice vineri de Departamentul de Stat, ca parte a politicii președintelui Donald Trump de înăsprire a controalelor, notează Agerpres.

Majoritatea aplicanților la viza de imigrant și de non-imigrant – circa 14,7 milioane de persoane – vor fi nevoiți să noteze într-un formular al aplicației federale toate identitățile de pe rețelele de socializare pe care le-au folosit în ultimii cinci ani – informații care vor fi folosite pentru a fi verificați și identificați, conform propunerilor.

Departamentul de Stat va publica propunerile într-un memoriu pe care îl va înainta vineri Registrului Federal pentru a primi aprobare din partea Biroului de Management și Buget. Opinia publică are la dispoziție 60 de zile pentru a face comentarii asupra propunerilor.

Măsurile vin în întâmpinarea promisiunii de campanie a președintelui Donald Trump din 2016 de a combate imigrația ilegală din motive de securitate și de a înăspri controalele asupra străinilor care intră în SUA.

Departamentul de Stat a precizat că nu intenționează să ceară în mod constant majorității solicitanților de viză diplomatică și oficială informații despre conturile de pe rețelele de socializare.

Sursa: Calea Europeana

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
12,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:89 %
Vint:4,63 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău