STUDIU | Nouă din zece copii de vârstă școlară folosesc cu regularitate cuvântul "stres"

  • 05 Martie 2019 13:13
STUDIU | Nouă din zece copii de vârstă școlară folosesc cu regularitate cuvântul

Nouă din 10 elevi folosesc cu regularitate cuvântul ''stres'', potrivit unui nou studiu, care arată totodată că școlarii cu vârste cuprinse între opt și 11 ani au simțit că se descurcă mai bine să gestioneze situațiile stresante decât părinții lor, relatează marți Press Association, potrivit Agerpres.

Un sondaj realizat în rândul a 1.000 de copii din Anglia a arătat că, atunci când au fost întrebați cât de des folosesc cuvântul "stres", 90% au răspuns "deseori".

Un copil a răspuns că Alexa - un asistent virtual dezvoltat de Amazon - gestionează mai bine stresul decât un părinte pentru că "spune lucrurile cu calm, nu se supără".

61% dintre respondenți au declarat că profesorii gestionează bine situațiile stresante, 29% au spus că acest lucru îl fac copiii și doar 10% i-au indicat pe părinți. 90% dintre copii au simțit că deseori părinții lor "nu sunt acolo" deoarece sunt pe telefon.

"Copiii sunt destul de clari cu privire la cine gestionează bine stresul", a declarat autoarea studiului, specialista în terapie comportamentală Lorraine Thomas.

"În opinia acestora cel mai bine o fac profesorii, urmați de copii și în cele din urmă de părinți. Mamele și tații lor sunt cei mai stresați și nu se pot descurca în astfel de situații", a mai spus ea.

"Una dintre cele mai bune lecții pe care îi putem învăța pe copiii noștri la școală, colegiu sau universitate este să-și gestioneze stresul cu obiceiuri bune, sănătoase, mai degrabă decât cu unele nesănătoase. Noi, adulții, trebuie să punem în aplicare ceea ce spunem, dacă asta vrem să facă și ei", a completat autoarea studiului. 

Sursa: Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
11,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:95 %
Vint:2,57 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău