Statele Unite examinează posibilitatea de a trimite arme în Ucraina

  • 31 Ianuarie 2015 11:20
Statele Unite examinează posibilitatea de a trimite arme în Ucraina

Administrația SUA studiază posibilitățile de punere în aplicare a prevederilor Actului de Susținere a Libertații Ucrainei, care prevede, printre altele, furnizarea de arme defensive și consolidarea sancțiunilor împotriva Rusiei - a declarat șeful adjunct al Ministerului de Externe al Ucrainei, Vadim Pristaiko, în urma unei vizite întreprinse în Statele Unite."Concluzia…

Administrația SUA studiază posibilitățile de punere în aplicare a prevederilor Actului de Susținere a Libertații Ucrainei, care prevede, printre altele, furnizarea de arme defensive și consolidarea sancțiunilor împotriva Rusiei - a declarat șeful adjunct al Ministerului de Externe al Ucrainei, Vadim Pristaiko, în urma unei vizite întreprinse în Statele Unite.

"Concluzia întâlnirilor de la Casa Albă este că administrația americană se află în căutarea unor posibilități pentru a realiza toate aceste lucruri" - a afirmat oficialul ucrainean, când a fost întrebat despre disponibilitatea guvernului SUA de a pune în aplicare dispozițiile Actului. Totodată, Pristaiko a menționat că, pentru implementarea prevedeilor Actului de Susținere a Libertății Ucrainei, este nevoie de adoptarea anumitor decizii cu privire la finanțarea legii respective, în primul rând în Congresul și Administrația de la Washington.

SUA au adoptat, anul trecut, "Actul de Susținere a Libertății Ucrainei", prin care Ucraina, Republica Moldova și Georgia obțin statutul de aliat al Statelor Unite, fără să fie membri ai NATO, situație care ar urma să faciliteze transferul de armament american acestor țări.

De asemenea, legea prevede sancțiuni extinse în domeniile energetic, militar și financiar contra Rusiei și aliaților acesteia și acordarea unei asistențe armatei ucrainene și refugiaților. Documentul mai autorizează acordarea, în perioada 2015-2017, a unei asistențe de 560 de milioane de dolari Ucrainei și regiunii.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
15,52
Cer fragmentat
Umiditate:80 %
Vint:4,63 m/s
Sun
14
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău