OAMENI ȘI IDEI | Trainer în comunicare, Teodora Ursu: „Când vorbim în fața unui public nu trebuie să scăpăm de emoții, ci trebuie să învățăm cum să le GESTIONĂM” (Video)      

  • 18 Mai 10:15
OAMENI ȘI IDEI | Trainer în comunicare, Teodora Ursu: „Când vorbim în fața unui public nu trebuie să scăpăm de emoții, ci trebuie să învățăm cum să le GESTIONĂM” (Video)      

Invitata emisiunii OAMENI ȘI IDEI de această dată a fost Teodora Ursu, trainer în comunicare, blogger și creatoarea cursului „Puterea Vorbirii". Teodora are peste cinci ani de experiență în acest domeniu și a vorbit la Radio Chișinău despre importanța vorbirii, dicție, cele mai întâlnite greșeli în timpul discursului public, rolul de trainer în comunicare, dar și cum să scăpăm de frica de a vorbi în fața unui public.   

Teodora ne spune că nu trebuie să scăpăm de emoții, atunci când vorbim în fața unui public, trebuie doar să ne învățăm cum să gestionăm aceste emoții:        

„Consider că de emoții nu trebuie de scăpat. Sigur nu vrem să vorbim ca niște roboți fără suflet. Trebuie doar să învățăm să GESTIONĂM emoțiile, astfel încât ele să nu ne ruineze prezentarea, ci să o facă autentică. Cum facem asta? Ne pregătim. În primul rând, scriem textul prezentării, ne facem notițe scurte și pregătim cuvintele cheie după care să ne putem ghida și cu ajutorul cărora reținem mai simplu structura discursului, repetăm cu voce tare și nu uităm să respirăm și să facem pauze când vorbim.(...) Iar ca să scăpăm de frica de a vorbi în public, în primul rând trebuie să vorbim cu creierul nostru și cu corpul nostru. Frica de fapt este o energie, iar această energie se transformă în tensiune. De aceea, ca să scăpăm de aceasta trebuie să calmăm respirația. Primul pas către o vorbire mai încrezătoare este respirația. Nu mișcarea, nu gesticularea, în primul rând e respirația”, spune Teodora.     

Teodora mai declară că există trei lucruri pe care le poate face o veșnicie: „să mă uit cum arde focul, să privesc marea, și să vorbesc despre încrederea în vorbire”.   

Mai multe despre „încrederea în vorbire” ascultă în interviul de mai jos:          



 

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
23,24
Cer senin
Umiditate:68 %
Vint:4,63 m/s
Sun
27
Mon
25
Tue
22
Wed
24
Thu
24
Arhivă Radio Chișinău