Spania va deschide gradual turismul în această vară, începând cu țările europene

  • 29 Mai 11:16
Spania va deschide gradual turismul în această vară, începând cu țările europene

Spania va deschide gradual turismul în această vară, începând cu țările europene, și se va asigura că vizitatorii merg numai în zonele unde coronavirusul este sub control, a declarat pentru Reuters ministrul spaniol al Afacerilor Externe, Arancha Gonzalez Laya, scrie Agerpres.

Spania este a doua cea mai vizitată țară din lume, după Franța, iar turismul este crucial pentru economie, contribuind cu aproape 12% la Produsul Intern Brut. Dar acest sector a fost puternic afectat de pandemia de coronavirus (COVID-19), iar autoritățile vor să fie prudente când vor începe să primească vizitatori, la 1 iulie, a afirmat Gonzalez Laya.

"În acest an 2020, extrem de atipic, nu ne vom comporta ca de obicei. Este vorba de sănătate. Trebuie să ne asigurăm că nu vom importa cazuri deoarece încercăm să ținem sub control cazurile pe care le avem în țară. Este o gestionare foarte prudentă din partea noastră, pentru a ne asigura că situația este sub control", a explicat oficialul spaniol.

Alte aspecte urmează să fie decise ulterior, în privința criteriilor pe baza cărora persoanele vor putea călători, și a locurilor care vor putea fi vizitate, discuțiile se axează în primul rând pe țările europene, pentru stabilirea teritoriilor care pot fi considerate sigure, susține Gonzalez Laya.

Oficialul a adăugat: "Trebuie să definim ce este sigur. E vorba de 50 de infecții? E vorba de patru? Este foarte important ca această definire să fie realizată la nivel european, deoarece în cele din urmă va garanta că nu se va ajunge la discriminări". Este nevoie și de reglementări comune privind testarea vizitatorilor.

Întrebat dacă cele mai afectate zone, cum ar fi Barcelona sau Madrid, ar putea fi deschise pentru vizitatorii străini după alte regiuni din Spania, ministrul spaniol al Afacerilor Externe a răspuns: "Asta este ceea ce a spus Comisia Europeană, să luăm în considerare posibilitatea de a face o deschidere graduală într-un mod asimetric".

Oficialul nu a dorit să precizeze când vor fi anunțate reglementările, dar a dat asigură că se va realiza curând, "astfel încât cetățenii să se poată pregăti".

Conform datelor oficiale, numărul vizitatorilor internaționali în Spania a atins în 2019 nivelul record de 83,7 milioane - al șaptelea an consecutiv de creștere a numărului de turiști.

Anul trecut au venit mai mulți vizitatori din Asia și SUA, compensând declinul din Marea Britanie și Germania, țările de unde veneau cei mai mulți turiști în Spania.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
19
Cer senin
Umiditate:63 %
Vint:1 m/s
Fri
23
Sat
23
Sun
23
Mon
17
Tue
18

Curs oficial BNM 09 Iulie 2020

MDL RATĂ TREND
EUR 19.4776 -0.0528
USD 17.2651 -0.0537
RON 4.0238 -0.0118
UAH 0.6398 -0.0036
RUB 0.2426 0.0018
Arhivă Radio Chișinău