Șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, solicită accelerarea punerii în aplicare a Acordurilor de Asociere cu R.Moldova, Ucraina și Georgia

  • 11 Septembrie 2019 12:58
Șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, solicită accelerarea punerii în aplicare a Acordurilor de Asociere cu R.Moldova, Ucraina și Georgia

Noua șefă a Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, pledează pentru consolidarea relațiilor cu țările Parteneriatului Estic.

Potrivit agenției INFOTAG cu referire la presa europeană, despre aceasta ea a scris într-o scrisoare viitorului comisar european pentru extindere, candidatului din partea Ungariei, Laszlo Troksanyi, solicitând "accelerarea punerii în aplicare a acordurilor de asociere cu Ucraina, Georgia și Moldova și creării zonelor de comerț liber cu acestea".

Totodată, noul președinte al Comisiei Europene a pus în fața lui Troksanyi sarcina să consolideze relațiile și cu restul țărilor Parteneriatului Estic - Azerbaidjan, Armenia și Belarus, subliniind necesitatea elaborării unui nou pachet de obiective politice pe termen lung până la mijlocul anului 2020.

"În același timp, ar trebui să vă gândiți la un cadru viitor de interacțiune care să fie inovator, dar și realist", a subliniat Ursula von der Leyen în scrisoare.

Potrivit ei, obiectivele parteneriatului trebuie "să reflecte alegerea politică și economică" a țărilor partenere estice, respectând în același timp "capacitățile proprii și interesele UE".

Noua componență a Comisiei Europene își va începe activitatea în noiembrie 2019.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Confluențe Românești cu Radio România Internațional
Meteo Chișinău
14,4
Cer acoperit de nori
Umiditate:70 %
Vint:5,66 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău