Sclavia continuă să fie prezentă în 5 țări din lume

  • 18 Noiembrie 2014 11:45
Sclavia continuă să fie prezentă în 5 țări din lume

Bărbați, femei sau copii, aproape 36 de milioane de persoane sunt victimele sclaviei în lume și, peste jumătate, se află în cinci țări: India, China, Pakistan, Uzbekistan și Rusia.

Dezvăluirile au fost făcute de o organizație care luptă pentru drepturile Omului. Potrivit unei anchete efectuate de fundația australiană Walk Free, "sclavia modernă este prezentă în cele 167 de țări" de care s-a ocupat studiul: poate fi vorba de proaste tratamente aplicate ființelor umane, exploatare sexuală, muncă forțată, servitute pentru datorii, căsătorii forțate sau aranjate.

Organizația a contabilizat 35,8 milioane de persoane reduse la starea de sclavie, o cifră cu 20% mai mare în raport cu 2013, dar nu din cauza unei explozii a numărului de cazuri, ci din cauza unei mai bune metodologii. În Africa și în Asia se află cea mai mare parte a țărilor în care "sclavii" sunt cei mai numeroși. În partea inferioară a clasamentului, Islanda și Luxemburgul sunt țările exemplare cu doar 100 de victime ale sclaviei fiecare. Franța numără 8.600 de victime. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
18,24
Nori împrăștiați
Umiditate:55 %
Vint:4,12 m/s
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Fri
19
Arhivă Radio Chișinău