R.Moldova a urcat cinci poziții în clasamentul libertății umane. Indicele este la fel ca pentru Nicaragua, Iordania sau Bahrain

  • 11 Decembrie 2018 13:25
R.Moldova a urcat cinci poziții în clasamentul libertății umane. Indicele este la fel ca pentru Nicaragua, Iordania sau Bahrain

R. Moldova a urcat cinci poziții în clasamentul libertății umane, plasându-se pe locul 75 printre 162 de țări ale lumii.

Potrivit INFOTAG, clasamentul, publicat de ”The Cato Institute” și ”Friedrich-Naumann-Stiftung”, cuprinde 83 de indicatori ai libertăților personale, civile și economice, care reflectă 12 domenii ale activității umane pe o scară de zece puncte. Indicele Moldovei a constituit 6,85, la fel ca și pentru Nicaragua, Iordania, Bahrain, Mexic și Haiti.

R.Moldova are cel mai mare scor la libertatea alegerii identității și relațiilor personale - 10, securitate - 8,7 și libera circulație - 8,3. Cel mai proastă situație este în calitatea sistemului juridic și protecția drepturilor de proprietate, precum și statul de drept.

Clasamentul este condus de Noua Zeelandă, Elveția, Hong Kong, Australia și Canada. La coadă se află Yemen, Venezuela și Siria.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograful de vineri cu Victor Buruiana
Meteo Chișinău
12,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:86 %
Vint:5,66 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău