Retragerea imunității lui Vlad Filat. Comisia a votat PENTRU!

  • 15 Octombrie 2015 19:00
Retragerea imunității lui Vlad Filat. Comisia a votat PENTRU!

Comisia juridică pentru numiri și imunități a Parlamentului a votat, cu 8 voturi pentru și 3 împotrivă, pentru ridicarea imunității lideruluii PLDM Vlad Filat.

Procurorul General al Republicii Moldova, Corneliu Gurin, a solicitat  joi, 15 octombrie, în plenul Parlamentului retragerea  imunității lui Vlad Filat, pentru presupuse acte de corupție și implicare directă în fraude bancare. La rândul său, Vlad Filat a declarat că este vorba de un dosar politic, fabricat la comanda politicianului și omului de afaceri Vlad Plahotniuc.

Procurorul General, Corneliu Gurin, care a venit cu solicitarea de retragere a imunității la ședința de deschidere a sesiunii parlamentare de la Chișinău a declarat că actele incriminate lui Vlad Filat ar fi deosebit de grave, iar dacă deputații nu vor da curs cererii, acnheta în cazul dispariției miliardului de dolari va fi grav periclitată.

Potrivit materialelor prezentate de șeful Legislativului, Andrian Candu, exercitând funcția de premier, Vlad Filat ar fi extorcat și  primit de la omul de afaceri Ilan  Shor bunuri și servicii inclusiv pentru ca statul să cedeze pachetul majoritar de acțiuni de la Banca de Economii, iar ulterior Ilan Shor să fie numit în funcția de președinte al Consiliului de administrație al acesteia.

Vlad Filat a declarat că era pregătit pentru un asemenea scenariu și a menționat că ar fi vorba un dosar politic. El a făcut trimitere la politicianul Vlad Plahotniuc, unul din rivalii săi politici, care ar controla sistemul de justiție din Republica Moldova. Potrivit lui Vlad Filat, Ilan Shor ar fi fost forțat să depună depoziții împotriva sa. În cadrul unei intervenții pentru presă, Vlad Filat a făcut referire și la posibile alegeri parlamentare anticipate având în vedere tensionarea situației politice din Republica Moldova și a dat asigurări că va contribui la mersul anchetei și își va demonstra nevonovăția.

La această ora, Biroul Permanent al Legislativului s-a convocat în ședință pentru a discuta problema imunității lui Vlad Filat.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
12,24
Cer acoperit de nori
Umiditate:76 %
Vint:1,03 m/s
Sun
15
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău