SIS și IGPF au semnat un nou acord de cooperare

  • 29 Mai 2020 12:15
SIS și IGPF au semnat un nou acord de cooperare

Serviciul de Informații și Securitate și Inspectoratul General al Poliției de Frontieră au încheiat un nou acord de cooperare interinstituțională. Documentul a fost semnat de către conducătorii instituțiilor – Alexandr ESAULENCO și Corneliu GROZA, astăzi, 29 mai curent.

Prin acest act, părțile au decis conjugarea eforturilor în direcția consolidării și dezvoltării unor mecanisme de interacțiune eficientă, racordate la realitățile actuale și factorii de risc existenți. La fel, semnarea acordului va contribui la dezvoltarea capacităților de identificare și preîntâmpinare a materializării fenomenelor cu potențial de subminare a segmentului strategic în domeniul securității frontierei de stat. 

Alexandr ESAULENCO, director al SIS, a reiterat importanța parteneriatelor  în realizarea unui sistem fiabil și eficient în vederea anticipării corecte și timpurii a  provocărilor de securitate.

,,Voi pleda în continuare pe cooperare pragmatică cu instituțiile statului pentru că misiunile noastre sunt complementare, iar schimbul de informații reprezintă elemente-cheie în cadrul garantării unui climat favorabil de securitate națională și regională” a menționat directorul SIS.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
11,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:95 %
Vint:3,09 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău