Reacția UE față de „alegerile" anunțate de rebelii proruși din estul Ucrainei

  • 10 Septembrie 2018 13:52
Reacția UE față de „alegerile

Afirmațiile privind organizarea "alegerilor" (locale, n.red) în așa-numitele republici Donețk și Luhansk, la 11 noiembrie 2018, contravin acordurilor de pace semnate la Minsk - a declarat purtătorul de cuvânt al Reprezentanței Uniunii Europene la Kiev, David Stulik.

"UE sprijină pe deplin independența, suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei în cadrul granițelor sale recunoscute pe plan internațional" - a precizat Stulik, adăugând că respectarea acordurilor de la Minsk de către toate părțile reprezintă cheia unui proces durabil de soluționare pașnică a conflictului din estul Ucrainei.

„În acest context, anunțarea așa-numitelor alegeri în așa-numitele republici populare Donețk și Luhansk, pentru data de 11 noiembrie 2018, este contrară spiritului și literei acordurilor de la Minsk, care conțin dispoziții specifice cu privire la desfășurarea alegerilor locale în teritoriu" - se arată într-un comunicat al Reprezentanței UE la Kiev. În plus, documentul menționează că UE se așteaptă ca Rusia să-și folosească pe deplin influența asupra separatiștilor.

Sursa: Rador

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal Chișinău
Meteo Chișinău
13,29
Cer acoperit de nori
Umiditate:80 %
Vint:4,63 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău