Radioorhei | OrheiLand, care pare să fi apărut dintr-o ușoară mișcare a baghetei magice a lui Ilan Șor, are în spate o poveste demnă de atenția procurorilor (Revista presei)

  • 25 Noiembrie 2019 09:30
Radioorhei | OrheiLand, care pare să fi apărut dintr-o ușoară mișcare a baghetei magice a lui Ilan Șor, are în spate o poveste demnă de atenția procurorilor (Revista presei)

Revista presei - 25 noiembrie.

Dodon și Plahotniuc și-au dat din nou mâna. Am fost învinși de propagandă”, titrează Adevărul care publică un interviu cu fostul vicepremier Andrei Năstase. Liderul Platformei DA explică de ce a căzut Guvernul proeuropean condus de Maia Sandu după numai cinci luni la Putere. Câtă influența mai are fugarul Vladimir Plahotniuc și de ce a pierdut alegerile pentru Primăria Chișinăului, în condițiile în care anul trecut le-a câștigat, deși era în opoziție.

Ziarul Național reține explicația ambasadorului Peter Michalko privind asistența nerambursabilă oferită de UE și creditul promis de Rusia. „Diferența dintre asistența oferită de Uniunea Europeană și promisiunile de credite din partea Rusiei este că UE oferă granturi nerambursabile pentru dezvoltarea Republicii Moldova, în timp ce în cazul creditelor întotdeauna trebuie să vezi condițiile cu care acestea vin, a declarat șeful Delegației UE la Chișinău, Peter Michalko, într-un interviu în exclusivitate acordat Europei Libere.  În plus la asistență, UE oferă Chișinăului susținere pentru reforme și standarde care deschid Europa și piața globală pentru produsele din Republica Moldova. Declarația vine în contextul în care noul premier a cerut un credit de 500 de milioane de la Moscova. Publicația amintește de o promisiune similară făcută și în 2009, când la putere la Chișinău era Partidul Comuniștilor al lui Vladimir Voronin, dar banii nu au ajuns niciodată în Republica Moldova.

Nu există vasal mai supus decât acela care-ți este dator cu bani… iar ca să fie actul de vasalitate desăvârșit, din Rusia ne va veni, ca un soare, ditamai Lavrov!” comentează în același context portalul Deschide.md. Publicația subliniază faptul că noul guvern a plecat în Rusia chiar înainte de a fi anunțat programul de guvernământ”.

Jurnalista Aneta Grosu scrie într-un editorial din Ziarul de Gardă despre funcționarii care au plecat din Guvern odată cu instalarea noului premier Ion Chicu. „De fapt, problema nu e că tinerii profesioniști pleacă din Guvernul Chicu. Problema e: de ce pleacă? – scrie autoarea. Deși nu au spus public, e de la sine înțeles că toți ei nu au acceptat să-și dedice viața și energia, cariera și inspirația, timpul personal pentru a consolida imaginea unui Guvern încropit în grabă, exclusiv pe principii partinice, socialiste”. Totodată, autoarea scrie că aceste gesturi i-au adus „nu doar satisfacție, ci și speranță că demnitatea, curajul și principialitatea nu ne-au părăsit de tot”.

Report.md preia o investigație a jurnaliștilor de la Orhei despre OrheiLand minunea-nepereche a Orheiului și, poate, a întregii Moldove, care pare să fi apărut doar dintr-o ușoară mișcare a baghetei magice a lui Ilan Șor, are în spate o poveste demnă de atenția procurorilor. Deocamdată, multe detalii despre „marea filantropie” sunt ținute în mare taină. Este vorba de o combinație bine calculată, cu bătaie lungă, pusă în aplicare prin metode întortocheate, cu bani „minunați”, se arată într-o investigație publicată de radioorhei.info.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
4,24
Ceață
Umiditate:100 %
Vint:1,03 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău