Putin i-a dăruit o cutie mare cu înghețată rusească liderului chinez Xi Jinping, cu ocazia zilei de naștere

  • 16 Iunie 2019 12:14
Putin i-a dăruit o cutie mare cu înghețată rusească liderului chinez Xi Jinping, cu ocazia zilei de naștere

Președintele rus Vladimir Putin i-a oferit sâmbătă omologului chinez Xi Jinping o cutie cu înghețată rusească drept cadou la aniversarea a 66 de ani, zi de naștere sărbătorită la Dușanbe, unde a avut loc summitul cu privire la securitatea în Asia, potrivit informațiilor furnizate de Kremlin, transmite AFP.

"Avem o slujbă extraordinară care ne face să muncim și să ne îndeplinim obligațiile chiar și în ziua de naștere", a declarat Putin, care s-a întâlnit cu președintele Chinei cu puțin înaintea începerii summitului din capitala Tadjikistanului, la care au participat delegații din 27 de țări, printre care Iran și Qatar, menționează Agerpres.

"La mulți ani și cele mai bune urări (...)! Sunt încântat să am un prieten ca dumneavoastră", s-a adresat Putin liderului chinez, conform imaginilor difuzate pe site-ul președinției ruse.

"Am venit cu daruri bune", a continuat șeful statului rus, înainte de a-i prezenta sărbătoritului o cutie mare, plină de înghețată produsă în Rusia, un produs foarte apreciat de Xi Jinping, precum și o vază cu înscrisul "O zi însorită". Cei doi au ciocnit apoi și au băut șampanie.

"Întreaga noastră echipă și chiar pot spune întreaga noastră țară vă dorește tot binele din lume, pentru că faceți mult pentru dezvoltarea relațiilor dintre țările noastre", a subliniat Vladimir Putin.

"Vă bucurați de o mare autoritate în inima poporului chinez", i-a răspuns Xi Jinping.

Președintele Chinei, care îl numește pe Vladimir Putin "cel mai bun prieten al său" a dat săptămâna trecută "o nouă strălucire" înțelegerii ruso-chineze în cadrul întâlnirii de la Kremlin, prin adresarea a nenumărate complimente și declarații de prietenie.

Cei doi lideri au semnat la Moscova o Declarație Comună cu privire la "consolidarea relațiilor parteneriatului global și cooperării strategice într-o nouă eră" și au afișat ulterior strânsa legătură economică dintre Rusia și China, făcând front comun în a critica dominația economică americană în cadrul Forumului Economic Internațional din Sankt Petersburg. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
12,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:90 %
Vint:4,12 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău