Putin cere retragerea armatei ruse din Siria

  • 14 Martie 2016 21:42
Putin cere retragerea armatei ruse din Siria

Presedintele Rusiei Vladimir Putin le-a ordonat trupelor din subordinea sa sa inceapa manevrele de retragere din Siria.

Dupa peste cinci luni în care Armata Rusiei s-a implicat activ, masiv, și după ce prezența militară rusească a marcat schimbări importante în favoarea regimul Bashar al-Assad, președintele Putin intevine direct și cere stoparea operațiunilor militare.
 
În cadrul unei întâlniri de la Kremlin, președintele rus a spus că cel mai probabil, retragerea va începe de marți (maine).
 
"Cred că obiectivele stabilite de Ministerul rus al Apărării au fost, în linii generale, atinse. De aceea, am ordonat începerea retragerii celei mai mari părți a forțelor ruse din Siria începând din 15 martie", a declarat Vladimir Putin, citat de CNN și Fox News. La reuniunea desfășurată la Kremlin au fost prezenți inclusiv ministrul Apărării, Serghei Șoigu, și cel de Externe, Serghei Lavrov.
 
Intervenția armată a Rusiei în această țară a început în luna septembrie a anului trecut, timp în care aviația Moscovei a efectuat mii de raiduri. Între timp, ministrul rus de externe Serghei Lavrov a avertizat că negocierile pentru pace de la Geneva nu sunt simple și rămâne de văzut dacă toate părțile vor veni la masa de discuții.
 
Nu au fost oferite explicații în legătură cu motivul retragerii trupelor rusești din Siria. Dar fie este vorba de un efort economic pe care Armata Rusiei nu îl mai poate susține, fie că este vorba de pierderi militare masive, cert este că retragerea nu are loc pe fondul unor victorii.

Radu Dobrițoiu
Romania-actualitati.ro
Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
12,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:90 %
Vint:4,12 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău