Prozatorul Vladimir Beșleagă, felicitat de președinta Sandu

  • 27 Iulie 2021 08:21
Prozatorul Vladimir Beșleagă, felicitat de președinta Sandu

Maia Sandu s-a întâlnit ieri la Președinție cu scriitorul, eseistul, jurnalistul și traducătorul Vladimir Beșleagă. Șefa statului l-a felicitat pe distinsul om de litere cu prilejul celor 90 de ani, pe care i-a marcat la 25 iulie, urându-i sănătate și inspirație, transmite IPN.

„I-am admirat energia, spiritul enciclopedic și înțelepciunea de viață. Am discutat despre trecut și «cumplitele vremi» ce l-au întărit și l-au format ca personalitate, iar în sala în care a fost votată Declarația de Independență a țării ne-am amintit de perioada în care a pus umărul la constituirea Republicii Moldova, ca fruntaș al Mișcării de renaștere națională și ca deputat în primul Parlament”, a spus Maia Sandu.

Potrivit unui comunicat de presă al Președinției, șefa statului i-a mulțumit lui Vladimir Beșleagă pentru caracter, verticalitate și opera literară pe care a creat-o. „I-am urat sănătate și inspirație și i-am promis să muncim pentru a duce la bun sfârșit cauza pentru care s-a zbătut Domnia sa toată viața - să construim o țară frumoasă, în care fiecare om să se simtă liber și să trăiască în demnitate”, a menționat Maia Sandu.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
14,4
Cer acoperit de nori
Umiditate:71 %
Vint:5,66 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău