Proiect aprobat la Guvern | Cooperare între Poliția de Frontieră a R.Moldova și cea a Ucrainei

  • 23 Septembrie 2020 19:21
Proiect aprobat la Guvern | Cooperare între Poliția de Frontieră a R.Moldova și cea a Ucrainei

Guvernul Republicii Moldova va iniția negocieri cu Cabinetul de Miniștri al Ucrainei privind proiectul de protocol dintre Inspectoratul Național al Poliției de Frontieră din Moldova și Serviciul de Stat al Poliției de Frontieră din Ucraina.

Potrivit agenției de presă INFOTAG, decizia corespunzătoare a fost luată de guvern miercuri.

Scopul principal al acestui protocol este reglementarea legală a uneia dintre prevederile Acordului dintre Moldova și Ucraina privind controlul comun la frontieră, semnat în octombrie 2017.

Deci, în acest moment nu există niciun temei legal cu privire la identificarea la punctele de control comune a persoanelor în legătură cu care există motive pentru a fi reținute.

Potrivit ministrului de interne Pavel Voicu, documentul descrie acțiunile ambelor părți în timpul transportării persoanelor reținute, ceea ce este "foarte important pentru controlul comun pe segmentul transnistrean al frontierei".

Protocolul, în cazul în care va fi semnat, va fi valabil timp de un an, cu reînnoirea, în mod automat, pentru încă un an, dacă niciuna dintre părți nu solicită rezilierea acordului.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
11,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:95 %
Vint:3,09 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău