Procuratura a refuzat pornirea urmăririi penale pe numele lui Vlad Plahotniuc, în baza denunțului depus de Maia Sandu

  • 16 Noiembrie 2017 10:57
Procuratura a refuzat pornirea urmăririi penale pe numele lui Vlad Plahotniuc, în baza denunțului depus de Maia Sandu

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale a refuzat pornirea urmăririi penale în baza denunțului depus de președinta Partidului Acțiune și Solidaritate Maia Sandu împotriva liderului PDM, Vlad Plahotniuc.

În răspunsul oferit de Procuratură, care a fost publicat pe pagina web a PAS, se arată că instituția a examinat denunțul prin care Maia Sandu a solicitat tragerea la răspundere penală a lui Vlad Plahotniuc pentru uzurparea puterii de stat.

Procurorii afirmă că au fost audiați mai mulți martori, printre care Maia Sandu, Andrian Candu, Pavel Filip, doi foști deputați comuniști care au aderat la PDM – Anatolie Zagorodnîi și Violeta Ivanov, precum și deputatul Valeriu Ghilețchi. Procuratura a decis refuzul pornirii urmăririi penale din „lipsa faptului infracțiunii”.

PAS menționează că Procuratura nu a audiat nicio persoană care a făcut declarații sau a prezentat probe referitor la acțiunile ilegale ale lui Vlad Pahotniuc și nu l-a audiat nici măcar pe liderul PDM.

Câțiva membri și simpatizanți ai PAS au organizat joi, 16 noiembrie un flash-mob în fața Procuraturii, iar președinta formațiunii, Maia Sandu a anunțat că se analizează posibilitatea contestării ordonanței.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
12,18
Cer acoperit de nori
Umiditate:87 %
Vint:5,14 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău