Primarul capitalei îngrijorat în urma altercațiilor de la Bălți

  • 06 August 2012 16:49
Primarul capitalei îngrijorat în urma altercațiilor de la Bălți

Altercațiile de ieri de la Bălți sunt îngrijorătoare și pentru municipiul Chișinău, în contextul în care asemenea manifestații vor mai avea loc, a declarat primarul capitalei, Dorin Chirtoacă.

Altercațiile de ieri de la Bălți sunt îngrijorătoare și pentru municipiul Chișinău, în contextul în care asemenea manifestații vor mai avea loc, a declarat primarul capitalei, Dorin Chirtoacă. El a precizat că Platforma Civică Acțiunea 2012 ar putea organiza un protest similar la Chișinău, în luna septembrie. Potrivit lui Dorin Chirtoacă, cel mai grav este că s-a ajuns la xenofobie, fiind insultată majoritatea populației. În opinia edilului, instigatorii au fost chiar liderii unor partide politice.
Audio: Dorin Chirtoacă

Marșul Unirii desfășurat ieri la Bălți a degenerat în confruntări violente între organizatori și un grup de persoane condus de reprezentanți ai comuniștilor, socialiștilor, Ligii Tineretului Rus și ai mișcării Ileri din regiunea găgăuză.
Aceștia din urmă au încercat să întreupă Marșul Unirii. Autorizațiile manifestanților au fost anulate după o oră de confruntăriu, prin decizia viceministrului de interne Vladimir Cebanu.

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
12,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:83 %
Vint:6,17 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău